Browse
Family Trees
Awaard (view) (launch FTE)
people: 46
Barnhoorn (view) (launch FTE)
people: 370
Default (view) (launch FTE)
people: 10
Jansma (view) (launch FTE)
people: 47
de Blois (view) (launch FTE)
people: 95
de Velde (view) (launch FTE)
people: 57
Users Researching
Lo-Kim-Lin
Tjon-A-Koy
Waterval
Stegenga
Halverhout

Op zoek naar de vroegste voorouders met mijn achternaam (Barnhoorn), ben ik er toe overgegaan om alle personen met deze of gerelateerde naam in mijn Aldfaer database op te nemen. Het bleek dat de naam in de 17e eeuw ontstaan is in de bollenstreek (Rijnsburg, Wassenaar, Noordwijk) als verbastering van van Barsingerhorn. In de moderne tijd wordt de naam nog steeds vooral gevonden in deze streek, maar daarnaast in heel Nederland, terwijl er ook Barnhoornen zijn geëmigreerd o.m. naar Zuid Afrika en Tasmanië.


Daarnaast probeer ik een uitgebreide kwartierstaat te maken voor mijn kleinkinderen, en dus voor mijn kinderen en hun partners.


In Nederland komt ook Barnhorn voor als verbastering van Barnhoorn. Deze familie is verwant.
In de UK is er ook een kleine familie Barnhorn, maar hier is de naam onstaan als de naam van een lokaal landgoed in Bexhill-on-Sea in Sussex. [1] Voor zover bekend is er geen verwantschap.
In de USA komt deze naam ook voor. Hier is de naam ontstaat door verbastering van Barnhart, een emigrant vanuit een dorp bij Oldenburg (D). Hier is duidelijk geen sprake van verwantschap.