User:DiBa1944

Browse
Family Trees
Awaard (view) (launch FTE)
people: 51
Barnhoorn (view) (launch FTE)
people: 472
Default (view) (launch FTE)
people: 32
Jansma (view) (launch FTE)
people: 65
Jonker (view) (launch FTE)
people: 40
Stegenga (view) (launch FTE)
people: 165
Wagemans (view) (launch FTE)
people: 150
Waterval (view) (launch FTE)
people: 18
Wink (view) (launch FTE)
people: 116
de Blois (view) (launch FTE)
people: 220
de Velde (view) (launch FTE)
people: 126
Users Researching
Barnhoorn
Halverhout
Blois de Blois
Stegenga
Lo-Kim-Lin
Tjon-A-Koy
Velde Harsenhorst de Velde Harsenhorst
Jansma
Waterval
Soenda

Op zoek naar de vroegste voorouders met mijn achternaam (Barnhoorn), ben ik er toe overgegaan om alle personen met deze of gerelateerde naam in mijn Aldfaer database op te nemen. Het bleek dat de naam in de 17e eeuw ontstaan is in de bollenstreek (Rijnsburg, Wassenaar, Noordwijk) als verbastering van van Barsingerhorn. In de moderne tijd wordt de naam nog steeds vooral gevonden in deze streek, maar daarnaast in heel Nederland, terwijl er ook Barnhoornen zijn geëmigreerd o.m. naar Zuid Afrika en Tasmanië.


Mijn primaire project is om een uitgebreide kwartierstaat te maken voor al mijn kleinkinderen, en dus voor mijn kinderen en hun partners. In WeRelate kan ik natuurlijk alleen de reeds overleden personen opnemen, wat tot gevolg heeft dat er een aantal losstaande boompjes gemaakt zijn met meestal als referentiepersoon iemand van de vorige generatie. Hierbij is al gebleken dat WeRelate werkt, want enkele takken konden al aanhaken bij eerder ingevoerde personen. Voor mijn eigen gemak, en als geheugensteun, is hier het lijstje met de referentiepersonen:

Barnhoorn
(Lo-Kim-Lin)
de Blois
de Velde Harsenhorst
(Soenda)
(Jonker)
(Wagemans)
(Wink)
Jansma

Een afgeleid project is het opnemen van alle personen met de naam Barnhoorn in WeRelate. Dat is een enorme klus omdat ik voor duizenden personen, waarvan de gegevens vooral op internet bij elkaar geharkt zijn, de bronnen moet gaan opzoeken.


In Nederland komt ook Barnhorn voor als verbastering van Barnhoorn. Deze familie is verwant.
In de UK is er ook een kleine familie Barnhorn, maar hier is de naam onstaan als de naam van een lokaal landgoed in Bexhill-on-Sea in Sussex. [1] Voor zover bekend is er geen verwantschap.
In de USA komt deze naam ook voor. Hier is de naam ontstaat door verbastering van Barnhart, een emigrant vanuit een dorp bij Oldenburg (D). Ook hier is duidelijk geen sprake van verwantschap.


Daarnaast ben ik een project gestart om een 'klein' begrensd gebied geheel te analyseren, namelijk de Alblasserwaard. Ik ben begonnen met de Place pagina's aan te vullen (nog niet klaar). Daarnaast bouw ik nu een database op van alle personen die voorkomen in de huwelijksakten van de Burgerlijke Stand (vanaf 1812). Voor de (voormalige) gemeenten Papendrecht, Alblasserdam, Nieuw Lekkerland, Oud-Alblas, Wijngaarden en Bleskensgraaf ben ik inmiddels gevorderd t/m 1850. Hiervan is nog vrijwel niets in WeRelate overgenomen, omdat uit deze akten weinig geboortedata en helemaal geen overlijdensdata komen. Die wil ik nog aanvullen voordat ik ga uploaden. Dat zal wel minstens een jaar duren. --DiBa 22:32, 30 August 2014 (UTC)