User talk:Maija a

Topics


Welcome [20. lokakuuta 2011]

Welcome to WeRelate, your virtual genealogical community. We're glad you have joined us. At WeRelate you can easily create ancestor web pages, connect with cousins and other genealogists, and find new information. To get started:

If you need any help, we will be glad to answer your questions. Just go to the Support page, click on the Add Topic link, type your message, then click the Save Page button. Thanks for participating and see you around! --Support 12:39, 29 September 2011 (EDT)


Hei! Olin juuri vastaamassa sähköpostiin mutta huomasinkin että laitot tänne viestiä. Johan olikin aika liukas kaveri, hieman huvittuneena tuon löytösi luin vaikka voin kuvitella ettei asianomaisia silloin paljoa naurattanut. Olin tietenkin olettanut Sofian leskeksi, mutta nyt ei ainakaan Johan Ertmania tarvitse tuolta ajalta kuolleista etsiä, tosin jos oikein ymmärsin että Ertman häipyi kuvioista jo 1776 niin kenenköhän tyttäriä Anna, Sophia ja Johanna mahtavat olla, isän nimen puuttuminen syntymätiedoista selittyykin kun ovat aviottomia. Olen noista Lars Johan Langin jälkipolvista suunnilleen samat tiedot löytänyt kun muutkin, viitaten netistä löytyviin sukupuihin ja suunnilleen kaikki itse tutkimani olen kirjannut, joidenkin C.O.Langin tai A.R.Langin lasten kuolintietoja taisi jäädä vielä laittamatta löydettyäni ne. Sotahistoria kiinnostaa sen kautta kun joissakin suvuista sen osuus tuntuisi olevan aika merkittävä tutkiessa henkilöhistorioita. Terveisin--Maija a 18:12, 19 October 2011 (EDT)


Hei! Netti on vähän tökkinyt ja en ole pystynyt vastaamaan. Putosin nyt vähän kärryiltä tuon viimeisen viestisi kanssa, siis sinä olet löytänyt Ertman Langin ensimmäisen perheen? Vähän huvitti kun luin että Johan olikin kaksinnaija eikä kuollut niin kuin olin olettanut, täytyykin korjata se tuonne. Jos nyt oikein ymmärsien että E.J. häipyi kuviosta jo 1776 niin silloin Sofian tyttäret Anna s.1779, Sofia s.1781 ja Johanna s.1782 ovatkin jonkun muun lapsia vaikka Annan isäksi E.A. on vielä merkitty. Olen vähän ihmetellyt kun Sofiaa ei Hollolan rippikirjoista tahdo löytyä vaikka siellä on asunut. Olenko ymmärtänyt muuten oikein nämä, Johan Langin(1698-1749) ja puolisonsa Lucia Grotemathin pojat ovat Ertman Otto Lang(s.27.2.1730), Samuel Grotemath Lang(1733-23.8.1814) ja Ertman Johan Lang(s.28.3.1748). Terveisin--Maija a 06:32, 20 October 2011 (EDT)


Sukupuunrakenteluterveisin [1. marraskuuta 2011]

Hei, meillä näkyy olevan paljon samoja henkilöitä. Sinulla on paljon hienoja kuviakin, kiitos kun olet laittanut niitä näkyville! Onko Sinulla kiinnostusta tai tarvetta joskus vertailla tietoja? Olen erityisen osaamaton werelatessa, eli varmaan noita tietoja voi vertailla ja yhtenäistää ihan ohjelmallisesti. Ehkä osaat neuvoa? Mutta voin myös lähettää "omaa" (Lauri Alhan ja minun yhteistyössä keräämää) aineistoa, jota varsinaisesti rakennamme geni.com'issa - joko tekstimuotoisena tai gedcom-tiedostona. Ja ehkä vastaavasti Sinä omaasi?

Aki Nieminen Helsingistä--Alpuli 02:59, 9 October 2011 (EDT)


Hei, oli tosi mukava löytää samoja juuria tutkivia, olin arkaillut ja ollut hieman päättämätön mihin keräämäni tiedot laittaisin. Olen katsellut myös geni.com sivustoja mutta päädyin kuitenkin tänne kun tietojen esittämistapa tuntui minulle selkeämmältä. Kirjauduin samana päivänä kun googlattuani löysin sukulaiset täältä, olen siis täysi noviisi. Muuten, kun olette kirjautuneet sinne geni sivustolle, yhdistäisittekö Lauri Matthew Ahlmanin (löysin viime kuussa luodun profiilin tänään) tiedot teidän puuhunne, hän on Lauri Olavin poika ja Lauri Reinholdin pojanpoika, ehkä te jo tunnettekin hänet? En tiedä miksi nuo yhteydet aikanaan katkesivat, ukkini Niilo ei tiennyt juuri mitään ameriikan serkuistaan. Aloin tutkia ja kysellä sukulaisista vasta ukin kuoltua ja perittyäni pienen arkiston verran kuvia, kirjeitä ja asiakirjoja joiden olemassa olosta en ollut tietoinen. Viime kuun lopulla katsottiin isän kanssa ukin ottamia diakuvia 60-luvulta ja isä sai sitten kertoa keitä niissä esiintyy. Yhdessä kuvassa oli jotkin kekkerit Hannen ja Wallyn luona ja isä siitä tunnisti Antti Alhan, hänen puolisonsa ja äitinsä, taisi olla Olga jonka siitä samantien googlasin ja päädyin tänne. Minulta puuttui juuri näitä 1900-luvun tietoja, ja en voinut sen vuoksi yhdistää kuvien henkilöitä juuri oikeisiin sisaruksiin, kun eivät sellaisia "itsestäänselvyyksiä" aikanaan kuviin merkanneet. En ole päättänyt vielä laittaisinko eräät kuvat joiden uskon esittävän Lauria ja Eetua, kun varmaa tietoa minulla ei ole. Onkohan muualla suvussa näitä kuvia säilynyt? Esimerkiksi tuo Konstantin Sebastianin kuva, se on selvästi teetetty jonkin toisen kuvan pohjalta ja meillä sitä alkuperäistä ei ole, löytyisikö muilta? En ole tutkimuksissa juuri tietokoneen ääreltä poistunut mutta huomasin että siltä osin on tullut rajat vastaan, erittäin hyödyllisessä sanomalehtiarkistossakin netin kautta luettavat loppuu vuoteen 1910, vain saamattomuutani en ole vielä oikeasti Kansalliskirjastoon/arkistoon astunut. Terveisin, Maija Ahlman, Helsinki--Maija a 12:03, 12 October 2011 (EDT)


Hei, mukava että tavoitin Sinut! Onnistuisiko yhteydenpito Sinuun sähköpostitse? Oma osoitteeni on aki.nieminen@pardia.fi

Välitin viestisi Lauri Alhalle, joka sinne Geniin pääsee tekemään paljon mua enemmän, kun hänellä on nyt (siellä muuttuneiden käyttöoikeusjärjestelyjen jälkeen) maksullinen käyttäjätunnus ("Pro").

Täytyy tiedustella noista valokuvista kun olen yhteyksissä "minun Ahlmaneihini" Paavolaisiin (edesmenneen Tytti Paavolaisen lapsiin - Tytin äiti oli fil maist Anja Korhonen o.s. Alha, mainitsemasi Antin sisar ja Olgan ("Lelun") tytär). En heitä ihan yhtenään tapaa, joten Laurilta saatat kuulla valokuvista aiemmin. Yhtä ja toista Laurilla onkin, koskapa hän on aivan viime aikoina lisäillyt Geniin valokuvia.

Meidän kannattaa varmaan noita arkistoponnistelujamme pyrkiä koordinoimaan, ettei turhaan väkerretä tahoillamme samaa päällekkäin toisistamme tietämättä.

Aki--Alpuli 13:24, 16 October 2011 (EDT)


Hei, postia voi lähettää tähän osoitteeseen ahlman_m@hotmail.com. Niistä arkistotiedoista kiinnostavimpia olisi Petter Norrlinin ja Lars Johan Langin sotilasuraan liittyvät tiedot. Varhaisin tieto Petter Norrlinista on silloisen tykkijunkkarin kirjattu muutto Suomenlinnasta Hämeenkoskelle 1799 jossa siviiliammatiltaan oli kanttori. Lars J Langin syntymävuoteen ja paikkaan liittyviä epäselvyyksiä selkeyttäisi Ertman Johan Langin tietojen löytyminen. Sotahistoriaan täytyisi tosin perehtyä hieman paremmin kuin mitä nykyiset tietoni ovat.--Maija a 13:41, 17 October 2011 (EDT)


Hei kirjoittelin tänne varmaan tunnin verran ja sitten painoin Esciä ja kaikki katosi, arvaa harmittiko! No huoh. Lyhyesti: Wirilander sivuuttaa tykistön ("tykkiväen"), sillä käsittelee vain ruotojakoista armeijaa. Tykistö muodostui palkkasotilaista. Teoksessa on kuitenkin mainittu seuraavat: Ahlman, Erik Bernhard (Bernt) Johan Lang Johan Henrik Lang Karl Gustaf Lang Lars Adam Lang Petter Lang Petter Bernhard Lang Anders Gustaf Langenskiöld Johan Henrik Langenskiöld Lars Adam Langenskiöld

Norrlin-nimisiä ei löydy muitakaan. Otan teoksen täältä lainaan, joten voin lähiviikkoina etsiä halutessasi muitakin ja antaa tarkemmat tiedot yllä olevista.

Tässähän listataan virkataloja, virkoja, joukko-osastoja, sotilasarvoja - ei vanhempia, puolisoja, lapsia, syntymiä, kuolemia, vihkimisiä.

Aki--Alpuli 09:09, 19 October 2011 (EDT)


Kirjoitettuani tuon edellisen Helsingin kaupunginkirjastossa Pasilassa jyskyttelin raitiovaunulla Kansallisarkistoon, jossa katselin mikrofilmirullilta katselmusrullia. Petter Norrlinia en onnistunut löytämään. Tosin monet asiakirjat oli kuvattu niin ylivalottaen, että kontrasti oli jäänyt liian vähäiseksi että niitä olisi kyennyt lukemaan. Noiden lähdeaineistojen ja tuon toimintaympäristön tuntemukseni ei ole sitä tasoa että uskaltaisin varmaksi sanoa, mutta tämän ensitutustumisen perusteella vähän pistää epäilemään, mahtoiko tosiaan Petter olla tykkijunkkari. Miehistöäkin silmäilin, mutta en pyrkinytkään yhtä huolella lukemaan kuin päällystöä (ja ali-).

Täytynee penkoa seurakuntien aineisto tarkasti sekä Viaporin että Hämeenkosken osalta.

Antoisampi oli SSV37. Siinä on Ertman(it) ja muuutkin Langit varsin täydellisen tuntuisesti esitettyinä. Taitaa olla joka puolella käsikirjastoaineistoa, KK:ssa voisi ottaa paperikopioita, Kauniaisissa ehkä voisi skannata suoraan... Ja nyt kun tutkin ajan kanssa Helmet-tietokantaa, huomaan että onhan tuo Pasilassakin, ja lainakappaleenakin jopa pitäisi olla! Eli saatanpa jopa huomenna päästä skannaamaan ja lähettämään Sinulle.

Johan Ertman Lang (*Hälsingborg 28.3.1748) syyllistyi kaksinnaimiseen ja kiinni jäätyään poistui Viaporista (pyysi eroa 1776) ja Soininvaaran (SSV37) mukaan hänen myöhemmät vaiheensa "eivät tiedossa." Lars Johan Langin äiti Ertmo Sofia Ranius sai kaksinnaimisen perusteella eron JE Langista ja oltuaan kahdesti naimisissa hänen jälkeensä kuoli Hämeenkoskella 28.2.1928.

Aki--Alpuli 14:59, 19 October 2011 (EDT)


Hmm, kuoli siis sentään 1828. Aki--Alpuli 15:56, 19 October 2011 (EDT)


Osittain olet jo päässyt pidemmälle kuin Heikki Soininvaara 1960. Esim. nuo 2-3 mainitsemaasi lasta JE Langin 1. avioliitosta, jonka hän solmi Hälsingborgissa 11.3.1768 raatimies Borchardtin tyttären Botilla Borchardtin kanssa - onko Sulla heille jälkipolvia?

Olisikohan jopa julkaisun paikka... Ainakin noista kuolleista voisi varmaan "julkaista" netissä tms., varsinkin jos saadaan Soininvaaraan nähden laajastikin korjauksia, täydennyksiä ja lisäyksiä.

Skannaan Sulle tuon Soininvaaran tekstin mahdollisimman pian, voi mennä kyllä huomiseen.

Aki--Alpuli 05:40, 20 October 2011 (EDT)


Ups, en huomannut että pistinkin noi viestit väärään paikkaan, luulin että se ensimmäinen viesti oli hävinnyt jonnekkin.--Maija a 06:46, 20 October 2011 (EDT)


Hei, nyt kun katsoin nuo lähettämäsi liitteet ymmärsin mitä tarkoitit. Anna Catharina olikin siis vielä Ertman Johanin lapsi, mutta päätyi äidin uuden avioliiton kautta Kämpen/Kempen nimiin, sekoitin virastaeroamisen ja avioeron. Olin noita etäisempiä Langeja tuossa siis luetellut, piti kyllä paperille laittaa muistiinpanoja kun nuo Ertman Langit alkoi vilistää silmissä, niin monta polvea samannimisiä. Langit voi siis katsoa aikalailla setvityksi senverran perusteellinen tuo selvitys on. Voi kai näitä tosiaan alkaa latoa tuonne tietoihin, eikö se olekin että tarttee vain tuon lähdeviitteen laittaa niihin? Terveisin--Maija a 12:36, 20 October 2011 (EDT)


Jep joo, lähdeviite näkyviin. Hienoa jos jaksat syötellä noita tänne. Aki--Alpuli 09:05, 1 November 2011 (EDT)


User language boxes [20 October 2011]

Hello, I wanted to let you know that I added new User language boxes to WeRelate today, including Finnish. If you are interested in adding this to your User Page, you can find more information and a list of templates here: Category:Language templates. --Jennifer (JBS66) 17:32, 20 October 2011 (EDT)


Oscar Tanner / sukulaiset [20. marraskuuta 2011]

Hei Maija, Ilahduin kovasti kun sattumalta törmäsin näihin kokoamiisi sivuihinOscar Tannerin sukujuurista! Oscar on minun isoäitini BerthaNissisen ( o.s. Tanner ) isä. Olen itsekin vähän yrittänyt selvitellä hänen sukupuutaan, ja päässyt suunnilleen siihen mihin sinäkin- ainoastaan tieto hänen äitinsä isästä PetterAntsonin syntymäpaikasta ( Akaa? ) on minulle uusi. Tiedän myös hieman enemmän Oscarin sisaruksista ja hänenmyöhemmistä puolisoistaan / lapsistaan. Olen tietysti utelias sinun sukulaisuussuhteestasi Oscariin- mummini isän sukulaiset kun eivät ole tulleetminulle aiemmin ollenkaan tutuiksi! Ystävällisin terveisin Johanna Nyyssönen - Kantor--JonnaN-K 22:55, 16 November 2011 (EST)


Hei! Olen toivonutkin että joku Tirkkosen/Tannerin suvusta löytäisi tänne, minun sukuni kytkeytyy Oskariin avioliiton(Ida Maria Roikonen, ukkini täti) kautta. Meillä tiedot Oskarin perheestä Idan kuoleman jälkeen on hieman hataria, kerrottua on että seuraava puoliso oli Ester josta eronnut ja perhehaudassa viimeisin hautaus Hilli Ahlström 1895-1961 olen arvuutellut onko hän kolmas puoliso. Isoäitisi nimi on minulle kyllä aivan vieras, voisitko kertoa enemmän hänestä?--Maija a 07:15, 20 November 2011 (EST)


Niin, tuo Akaa mainitaan muistaakseni rippikirjassa syntymäpaikkana. Siinä tulkintani mukaan on kirjoitettu että muuttanut Helsinkiin Sääksmäeltä mutta kerrotun mukaan(aikanaan vahvistamaton tieto) syntyjään Akaalta.--Maija a 07:32, 20 November 2011 (EST)


roikonen [30. tammikuuta 2012]

HI Maija

Are you finnish? I noticed some information about roikonen family in Saarijärvi.

My grandfather was Aarne Roikonen died 1983 married to Aini Roikonen (Ollikainen)

Aarnes parents were

Jalmari Roikonen died in 1980.s Aino Roikonen died in 1980.s

I was wondering are these related persons here?--Kinve 07:16, 31 December 2011 (EST)


Hei! Yes I am Finnish. Are you Finnish too, I mean are we pointlessly using english here? About Roikonen family, my great grandmother Edla Lydia (Lyydi) Hyytiäinen was originally Roikonen which was her mothers maiden name. Lydias mother Karoliina was born in Iso-Hyytiälä (Saarijärvi, Kiimasjärvi) where her family lived as tenants. Karoliinas father Matti Matinpoika Roikonen was born as second oldest son to Matti Erikinpoika Saarikoski/Roikonen in Saarikoski (Saarijärvi, Hännilä). Saarikoski was either an alternative name to Roikola or that they were neighboring homes that belonged to the same family. Here is a map link to Roikolankylä where they were situaited; [1] , house named Roikola still there.

Matti Eerikinpoika had 6 sons Erik Gustaf, Matti, Johannes, Otto Vilhelm, Henrik and Carl. I have traced their families as far as I could, nearly all used different names at some point, but all of them and their children eventually used the name Roikonen.

Unfortunately I do not have any connections to Saarijärvi, and I have had no access to information on anyone born after 1883 in Saarijärvi. But I do think that if you know that your grandparents or their parents are from Saarijärvi, then they are most likely to belong to this family. You can imagine the amount of decendants using the name Roikonen when Matti Erikinpoika had 6 sons and all of them had sons too, my great great grandmother Karoliina had two (surviving) brothers, Johan and Erik Gustaf. I dont believe that I have found all of Johans and Erik Gustafs children or their cousins children.

How much can you tell about your grandparents? To my knowledge last contacts from my family to relatives in Saarijärvi would have been kept by my great aunt Lempi Lahja Ahlman (1907-1979), I have some pictures that I believe are of those relatives but there are no names or any correspondence left. Did your grandparents leave any pictures, postcards or letters behind? I would be interested to know more about your family.--Maija a 11:14, 30 January 2012 (EST)


Virtasalmen Sikaset [11 December 2012]

Hei Maija

Havaitsin että sukupuussasi vanhimmat Sikaset ovat aivan samoja kuin omassanikin aina Juho Sikaseen s. 07.03.1788 k. 11.05.1851 asti. Oma sukuhaarani jatkuu hänen poikansa Juhon s. 08.05.1824 kautta, kun omasi näyttäisi jatkuvan Henrikin 06.03.1832 kautta. Olen tutkinut omaa sukuhaaraani ja Virtasalmi 3:een jäänyttä sukua varsin perusteellisesti, mutta sinun tutkimasi haara on vieraampi toistaiseksi. Kuulisin mielelläni tutkimuksistasi laajemminkin kuin mitä olet täällä julkaissut.

terv

Timo--Timo S 13:24, 9 November 2012 (EST)


Hydén family [4 September 2018]

Hey there Maija,

I am researching my great-great-grandparents, and your page for Ida Johanna Hydén came up in my search results for my gg-grandmother Ida Johanna (surname unclear) Hyvarinen, also born around 1872. I was wondering if you knew anything about Ida's life, such as whether or not she came to America or if/whom she married?

Thank you!

–Kelly--Knc217 00:12, 4 September 2018 (UTC)