MySource:Aberksan/Reese Perkins Application for Pension

MySource Reese Perkins Application for Pension
Author Jan Craven
Year range -
Surname Benoit
Jan Craven. Reese Perkins Application for Pension.

Soldier's Application for Pension: Reese Perkins, P. O. Edgerly, Louisiana
Submitted by Jan Craven

Notes from the transcriber: Reese Perkins, who made this application was the son of James Perkins and Catherine Henderson. He was married to Harriet Berry, daughter of George W. Berry and Caroline Moore. He died on 18 May 1915 and is buried at Big Woods Cemetery.

Page 1
Parish of Calcasieu
NO: 5883
Soldier's Application for Pension: Reese Perkins,
P. O.: Edgerly, Louisiana
Company and Regiment: A Ragsdales TX Cav
Filed: Sept 7, 1906
Quarterly Allowance,$:
Pension Allowed from:
Rejected: E. A. Brian, Secretary, Board of Commissioners.
Company and Regiment or Naval Service?:
Date, Place and Nature of Wound Received?:
Disability - Where and How Occasioned?:
Where and When Paroled or Discharged?:
If Discharged, Where Remaining until Surrender?:

Page 2
I, Reese Perkins, a native of Louisiana and now a citizen of Louisiana, resident at Edgerly in the Parish of Calcasieu in said State of Louisiana, and who was a soldier, (sailor or marine as the case may be) from the state of Louisiana in the Confederate States army (or navy as the case may be) in the war between the United States and the Confederate States, do hereby apply for aid under act 125 of the General Assembly of the State of Louisiana of 1898; and I do solemnly swear that I served the Confederate States honorably form the day of my enlistment until the close of the civil war, (or until discharged or paroled as the case may be,) as shown by my answers below, and that I remained true to the Confederate cause until the surrender, and that I am now in indigent circumstances, and unable to earn a livelihood by my own labor or skill, and that I am not salaried or otherwise provided for by the State of Louisiana or by any other State of government, and am entitled to receive the benefits of said Acct. No. 125 of 1898, as further shown by my answers to the questions below, which I swear to be true and correct:

1. When were you born?
Answer: January 12, 1838
2. Where were you born?
Answer: West Fork, Calcasieu Parish, La.
3. When did you enlist in the Confederate service?
Answer: January of 1863
4. Where did you enlist?
Answer: Niblett's Bluff
5. In what command?
Answer: Captain Lewell : Colonel Ragsdale
6. Give the letter of your Company?
Answer: Company C
7. Give the number of your regiment?
Answer: Ragsdale Texas Cavalry
8. Give branch of service, Artillery, Infantry, Cavalry or Navy; in in navy, give name or names
of vessels you served in, or in what capacity?
Answer: Infantry and Cavalry
9. Give the names of the regimental and company officers under whom you enlisted, and under
whom you were serving at the date of your discharge of parole?
Answer: Captain Lewell's and Colonel Ragsdale
10. Were you wounded? If so, in what battles,and if not, state under what circumstances during the war you received injury or injuries.
Answer: I received injuries
11. What was the precise nature of your wound or wounds, if any?
Answer: Fell off a horse and the horse fell on my leg, and am now partially disabled caused thereby
12. If you have lost a limb or an eye, state when, where and how?
Answer: No
13. Were you discharged from the army by reason of wound, wounds, or from the effects of service?
Answer: I was not
14. If discharged or paroled from the army, where were you, and what did you do until the close of the war?
Answer: I was neither discharged or paroled. I was sick in the hospital at the time of the close of the war
15. What was the name of the surgeon who attended you when discharged?
Answer: Dr. Jordan of Texas
16. Where were you at the surrender?
Answer: at Sabine Pass
17. If a prisoner, at what camp, and where were you released, and to where sent?
Answer: At Sabine Pass after the war, and went home from there
18. Did you take the oath of allegiance to the United States Government at any time during the war?
Answer: No
19. If so, when, where and under what circumstances?
20. How long have you been a resident of the State of Louisiana next preceding the date of this application? Where have you resided during that period?
Answer: 68 years in Calcasieu Parish
21. Are you married, or have you been married?
Answer: I am married
22. If so, what is the size of your family?
Answer: Wife & six children
23. What are the respective ages of your wife and children?
Answer: Wife 66 years: - children 38 - 36 - 34 - 32 - 20 - 24 years, respectively
24. How many children have you, and how many each sex?
Answer: Six: Four boys & Two girls
25. Are you engaged in any business? If so, what do you earn?
Answer: No: No wages, raise a few vegetables
26. Have you any estate in your own right, real or personal, and what is its value?
Answer: I have none
27. Has your wife any estate in her own right, real or personal, and what is its value?
Answer: 25 acres of ground & a small house: Value of about $125.00
28. How have you served support for yourself, and family if you have one, for the last five years?
Answer: By making a little farm, and now I am unable to do work enough for support
29. What prevents you from earning a living now?
Answer: On having been disabled in army service by falling of a horse on my leg
30. Do you use intoxicants to any extent?
Answer: No
31. Have you an attorney to look after this application?
Answer: No
32. Give his name, address, and the compensation agreed between you?
33. Give name of two or more of your comrades with their postoffice addresses? Answer: John Bilbo Deridder, La; Geo. Reeves Lake Charles, La; Mitchel Benoit Vinton, La;
Desire Hebert Lake Arthur, La.
34. Give your postoffice address and that of two witnesses?
Answer: Edgerly, Calcaseiu Parish, La. Witness; Lake Charles, La.

Witness my hand on this 5 day of September, 1906
Reese Perkins (signed)