Person:Diederik Van Beveren (3)

Diederik van Beveren, I
d.1000
  1. Diederik van Beveren, I940 - 1000
  • HDiederik van Beveren, I940 - 1000
  • WAde de CoucyBef 960 -
  1. Diederik van Beveren, II975 - 1035
Facts and Events
Name Diederik van Beveren, I
Gender Male
Birth? 940 Diksmuide, Belgium
Marriage to Ade de Coucy
Death? 1000
Title (nobility)? Viscount of Diksmuide

AKA: Thiry de Beverne

possible AKA: Thierry DE BEURES

Hoe kwam Diksmuide nu eigenlijk aan zijn wapen? Volgens l' Espinoy stelde Arnold de Oude, Graaf van Vlaanderen, in 965 Thiry de Beverne aan als kastelein (heer, burggraaf) van Diksmuide. Dit beroemde geslacht uit het Waasland, verwant met de belangrijkste families van die tijd, zal gedurende drie eeuwen als burggraven van de Heerlijkheid van Diksmuide optreden.

De Heren van Beverne voerden een schild: "Gedwarsbalkt van goud en lazuur van acht stukken en schuinkruis van keel over het geheel".

Zo is het meteen duidelijk dat ons Diksmuidse blazoen "losgeweekt" is van dit van deze Waaslandse familie met als enig verschil dat het schuinkruis (Sint-Andrieskruis) van keel (rood) met de tijd van het wapenschild van Diksmuide verdween.

It states that in 965 Thiry de Beverne was installed as an Lord or Viscount of Diksmuide, and that he had come from "Waasland"

--discussion of the crest of Diksmuide at the Diksmuide official site, http://www.diksmuide.be/ see http://www.diksmuide.be/file_uploads/1043.doc?_vs=0_N