Family:Boudewijn I van Vlaanderen and Judith de France (1)

Facts and Events
Other[6] 25 Dec 861 Senlis, Oise, FranceBoudewijn neemt Judith mee uit het klooster
Marriage[4][6] 13 Dec 863 Auxerre, Yonne, France
Other[5][6]  Refuted child?: Winilda Flanders (1)  
Children
BirthDeath
1.
2.
17 Jun 896
References
  1.   (CH1)Pedigrees of Some of The Emperor Charlemagne's Descendants Vol. I
    p.235.
  2.   Weis, Frederick Lewis; Walter Lee Sheppard; and David Faris. Ancestral roots of certain American colonists, who came to America before 1700: the lineage of Alfred the Great, Charlemagne, Malcolm of Scotland, Robert the Strong, and some of their descendants. (Baltimore, Maryland: Genealogical Pub. Co., 7th Edition c1992)
    p. 142.
  3.   Gens Nostra 1990
    365.
  4. KdG reeks 2, ES NF Band II Tafel 5, in Bergsmit/www.kareldegrote.nl.
  5. Baldwin I "Iron-arm" (Baudouin I "Bras de Fer", Balduinus Ferreorum-brachiorum), in Baldwin, Stewart, and Todd Farmerie. The Henry Project (King Henry II ): Ancestors of King Henry II.

    Baldwin gives reasons to consider her a "falsely attributed daughter".

  6. 6.0 6.1 6.2 Biografie op Wikipedia NL van Boudewijn, in Wikipedia
    [[1]], gevonden 2016.

    Boudewijn is bekend als grondlegger en eerste graaf van het graafschap Vlaanderen. Hij schaakte op kerstmis 861 Judith van West-Francië, dochter van de koning van West-Francië, Karel de Kale.[5] De 17-jarige Judith was al twee keer weduwe: zowel van koning Aethelwulf van Wessex als van diens zoon koning Aethelbald.[6]
    Haar vader wilde haar natuurlijk een derde keer gunstig uithuwelijken, maar ze vluchtte met Boudewijn. Het stel werd daarbij geholpen door Judiths broer Lodewijk de Stamelaar, die steeds in conflict was met zijn vader. Ze vluchtten naar het noorden. Maar Karel de Kale stuurde brieven aan Rorik van Dorestad en bisschop Hunger van Utrecht dat zij de vluchtelingen geen onderdak mochten geven. Karel liet het paar door bisschoppen excommuniceren.[7] Het paar reisde via Lotharingen naar Rome en bepleitten hun zaak bij paus Nicolaas I, waarop de excommunicatie door de paus werd ongedaan gemaakt.[8] Twee jaar lang schreef paus Nicolaas brieven naar de woedende vader, Karel de Kale, waarin hij voor verzoening pleitte.
    Op 13 december 863 volgde het officiële huwelijk te Auxerre met de uiteindelijke toestemming van Karel, alhoewel hij niet bij het huwelijk aanwezig was.

    Boudewijn was vaak te gast aan het Karolingisch hof en kende Lodewijk, later bekend als Lodewijk de Stamelaar, zoon van keizer Karel en broer van Judith. Lodewijk verving zijn vader tijdelijk toen die probeerde het graafschap Provence bij Frankrijk te voegen. Toen Lodewijk Judith in een klooster te Senlis opzocht, nam hij Boudewijn mee. Een huwelijk tussen beiden gaf Judith de kans om aan het kloosterleven te ontsnappen, terwijl Boudewijn lid werd van de Karolingische dynastie.
    Ook Lodewijk trouwde later zonder toestemming van zijn vader en zijn jongere broer Karel. Hincmar, de aartsbisschop van Reims, tekende het verhaal van de vlucht en het huwelijk op. Hij excommuniceerde Judith ook en beriep zich daarvoor op de canon 10 van het Romeins concilie van 721. Die slaat echter op roof van een vrouw met geweld en aangezien zij instemde kon er geen sprake zijn van roof.

    Boudewijn en Judith van West-Francië hadden vier kinderen:[12]
    Karel, geb. ca. 864, jong gestorven
    Boudewijn
    Rudolf van Kamerijk
    vermoedelijk nog een dochter, want kronieken van het klooster van Waulsort vermelden dat bij de moord op Rudolf van Kamerijk een zekere Walter, zoon van Rudolfs zuster, hem probeerde te wreken.[13]
    Gunhilda, gehuwd in 877 met Wilfred I el Velloso, graaf van Urgel en Barcelona, wordt ook vaak als dochter van Boudewijn en Judith genoemd, maar dit is gebaseerd op een verkeerde interpretatie van een middeleeuwse tekst. Zij was afkomstig uit de omgeving van Barcelona.